Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) официално обяви многогодишно стратегическо партньорство със суверенен

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) официално обяви многогодишно стратегическо партньорство със суверенен
Коментари Харесай

Мъжкият тенис официално се поддаде на саудитското изкушение

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) публично обяви  " многогодишно стратегическо партньорство "  със върховен фонд на Саудитска Арабия, която усилва присъединяване си в спорта.

Отсега нататък ранглистата на ATP и премията за състезател №1 в края на сезона ще носят имена на саудитския обществен капиталов фонд.

Много от шампионатите ще бъдат брандирани с новия спонсор, а началото ще бъде сложено с Мастърса в Индиън Уелс идващия месец.

ATP и фондът към този момент не оповестяват финансовия мащаб на инвестицията.

" Нашето стратегическо партньорство капиталовия фонд е огромен миг за тениса. Това е споделен ангажимент за задвижване бъдещето на спорта ", сподели основният изпълнителен шеф на ATP Масимо Калвели.

Освен в Индиън Уелс, саудитците ще спонсорират шампионатите в Маями, Мадрид и Пекин, които също са от категория ATP 1000. Турнирите на трева във Англия - Куинс и Ийстборн, също са били препоръчани, само че от Англия са отказали спонсорството.

Това партньорство изглеждаше въпрос на време, а същото важи и за навлизането на саудитските пари в границите на Големия шлем. Изглежда, че процесът е необратим, както се случва и в другите спортове като да вземем за пример футбол, голф, формула 1, бокс и така нататък

Обявяването на новината не дава напълно началото на този развой, защото ATP към този момент контракти 5-годишна договорка за Next Gen финалите (турнирът на най-хубавите 8 млади играчи) да се организират в Саудитска Арабия.

Някои от огромните имена в тениса като Мартина Навратилова и Крис Евърт от дълго време подеха акция против саудитските вложения в тениса поради репутацията на страната на потъпкване на човешките права.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР